Program


Miután felmondtam

Miután felmondtam

Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium
1101 Budapest, MÁV telep 38.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. szerda, 18:00

Mi készteti a fiatal kezdő pedagógust vagy az évtizedeket a pályán töltött szakembert, hogy búcsút intsen a tanári pályának? És mi bírja maradásra azt, aki a jelen körülmények között is folytatja a hivatását?
El tudunk képzelni egy olyan világot, ahol nem a mindennapos nehézségekkel, nem a ránk nehezedő lelkiismereti kérdésekkel, nem a közvélemény nyomásával, hanem tényleg az oktatással lehet foglalkozni? Mi kéne hozzá, és ki fogja ezt létrehozni?

Egy budapesti iskola különböző tereiben pályaelhagyó és pályán maradó tanárokkal és változatos történeteikkel találkozunk. Városi és vidéki életmeséket hallunk - az általános iskolától a szakképzésen át fővárosi elitgimnáziumig –, melyek mindegyike személyes és átélhető mozaikja egy rendszerszintű problémának. Ezt követően egy fiktív keretbe ágyazott rendkívüli évzárón veszünk részt, ami váratlan fordulatot vesz.

A STEREO AKT  dokumentarista előadása nem a menni vagy maradni kérdésében akar állást foglalni, hanem a személyes megélések alapján közös gondolkodásra hív: a különböző túlélési stratégiákat és az ellenállás lehetőségeit vizsgálja. Hogy mi oszt meg minket, azt látjuk, tudjuk, érezzük. De mi bennünk a közös? Hogyan lehet szabadnak és önazonosnak maradni egy központosított és elnyomó (oktatási) rendszerben? És hogyan tudjuk építeni azt, ami az egyik legfontosabb: saját jövőnket?

Megközelíthetőség:
1-es villamos - Hidegkuti Nándor Stadion megálló
37A villamos - Kőbányai garázs megálló (Blaha Lujza térről)
9-es busz - Kőbányai út / Könyves Kálmán körút megálló

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!